Диана Ковачева: Не е ясно кой е виновен за неясните фактури за парно в София

Ще бъдат преразгледани съобщенията към фактурите, за да е ясно какво точно дължат гражданите

Смятам, че е добро постижение за гражданите удължаването на срока за проверка на потребената топлинна енергия за абонатите на „Топлофикация София“, коментира за БНР омбудсманът Диана Ковачева, предаде epicenter.bg.

Ще бъдат преразгледани съобщенията към фактурите, за да е ясно какво точно дължат гражданите.

„За мен беше изненадващо, че „Топлофикация София“ отхвърли всички обвинения за това, че причината за неясните фактурите са при нея.

Те се позоваха на общи условия, на това, че КЕВР определя правилата, КЕВР от своя страна също не се съгласи, че вината е при тях. Не е ясно кой е виновен за неясните фактури“, подчерта Диана Ковачева.

„Топлофикация София“ ще създаде работна група, която да обсъди начинът, по който са написани фактурите за парното.

„Информацията трябва да бъде реорганизирана, не смятам, че трябва да бъде опростявана от гледна точна на това да бъде пропускана, напротив на хората се дължи пълна информация, но тя трябва да бъде поднесена по начин, който да е ясен и разбираем, което не е в случая“, допълни Ковачева.

Енергийният министър Теменужка Петкова е възложила проверка на „Топлофикация София“ и на 6 фирми за дялово разпределение, заради неяснотите с изравнителните сметки. Петкова препоръча на Асоциацията на топлинните счетоводители срокът за обжалване на сметките да бъде удължен до 30 септември 2020 година.

Подобни статии

Омбудсманът настоява за психологическа подкрепа за учениците след онлайн обучението

"Трябва да има психологическа подкрепа във всяко училище, за да се...

Още в катергорията

Парламентът обсъжда оставката на Мирослав Иванов

ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” внесоха официално искане за предсрочното...