Доц. Андрей Чорбанов: Хигиената е положително нещо, но не и носенето на маски

Според доц. Чорбанов около година – година и половина може би ще са нужни, за да има и България ваксина

Доц. Андрей Чорбанов от Департамента по имунология в Института по микробиология към БАН заяви пред БНТ, че започва късна есен тестването на българската ваксина срещу COVID-19.

Според него около година – година и половина може би ще са нужни, за да има и България ваксина. Той заяви, че толкова е по принцип времето за всяка една страна.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Относно смъртността, доц. Чорбанов заяви, че страните, които в началото на пандемията са се пазили много имат по-ниска смъртност. При Швеция например смъртността в началото беше по-висока, а сега нещата се нормализират, обясни той.

Затова доц. Андрей Чорбанов заяви, че категорично затваряне като това март и април месец, каквото беше у нас, не е било нужно. Според него, ако не е имало информация всеки ден по медиите за коронавируса, нямаше изобщо да разберем за вируса. „Затова пуснете децата си на училище“, призова той родителите.

На въпрос защо в България има толкова нисък брой заразени и смъртни случаи, той отговори, че всичко се основава на гена, начинът ни на живот.

Доц. Чорбанов заяви, че хигиената е положително нещо, но не и носенето на маски.

Подобни статии

Д-р Димитър Петров: През октомври МС отхвърли идеята на Кацаров за педиатрия в „Лозенец“

Сега служебният министър се опитва да направи същото, но еднолично, обясни...

Още в катергорията