Иван Иванов: Бюджетът на МВР се натоварва с ненужни структури, а служителите не получават адекватно заплащане

„Предлагаме да отпадне предложената нова структура в Министерството на вътрешните работи, която ще дублира функциите на Националната служба за охрана. Това е един неоправдан разход“, каза Иванов от парламентарната трибуна

„Ако приемете нашето предложение, ще бъдат спестени немалко средства и този освободен ресурс може да бъде пренасочен към изплащането на извънредния труд на служителите на МВР.“

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов от парламентарната трибуна.

Според него тази нова структура е нежелана дори от самите служители в МВР и няма да има желаната ефективност. „МВР си има достатъчно друга работа, има и недостиг на кадри. Пренасочването на служители и натоварването им с охраната на физически лица е излишно“, отбеляза Иванов.

По неговите думи на служителите на МВР трябва да се предоставят адекватни условия на труд: „С нашите предложения отстояваме исканията на синдикатите в МВР за преизчисляването на техните възнаграждения. Създават се ненужни структури и звена, които натоварват излишно бюджета, а в същото време служителите на МВР не получават адекватното заплащане, което им е необходимо“.

Иван Иванов подчерта, че ако тези предложения на БСП бъдат приети сега, те ще могат да залегнат в бюджета на МВР, който предстои скоро да се обсъжда, като по този начин хората в МВР ще бъдат удовлетворени за труда, който полагат.

Подобни статии

Мъж на 27-години без заболявания сред новите жертви от COVID-19 у нас

Припoмнямe, чe 2 126 ca нoвoдиaгнocтицирaнитe c СОVID-19 лицa в Бългaрия...

Още в катергорията

Мъж на 27-години без заболявания сред новите жертви от COVID-19 у нас

Припoмнямe, чe 2 126 ca нoвoдиaгнocтицирaнитe c СОVID-19 лицa...

Вeликoбритaния ce cбoгувa c принц Филип (НА ЖИВО + СНИМКИ)

Зaрaди пaндeмиятa тoй щe бъдe изпрaтeн в тeceн ceмeeн...

Корнелия Нинова с пет условия за подкрепа на кабинет на ИТН (ВИДЕО)

Ръководството на БСП поставя и още едно условие -...