Кабинетът одобри доклад за състоянието на хазната

Кабинетът одобри доклад за състоянието на хазната към полугодието. Според него към края на юни излишъкът надхвърля 1,6 млрд. лева, но постъпленията се забавят заради кризата с коронавируса.

В правителственото решение, с което се одобрява докладът на финансовото министерство, са посочени единствено вече известни и стари данни.

По прогнози на ведомството на Кирил Ананиев към август по консолидираната фискална програма ще има излишък от милиард и половина, но на месечна база се очаква дефицит от 190 милиона лева, отбеляза БНР.

Решението на правителството обаче е свързано със състоянието на Хазната към юни, където има излишък от 1,6 млрд. По принцип одобряването на докладите на състоянието на фиска на правителствено заседание вървят няколко месеца след окончателното им публикуване.

Резултатите към полугодието обаче са важни, тъй като не еднократно и премиерът Бойко Борисов, и министри от кабинета са казвали, че на база на тях ще бъде взето решение за нова актуализация на тазгодишния бюджет.

Държавният бюджет бе актуализиран два пъти, а в ресорната комисия по-късно ще се гледат промени в бюджетите на Държавното обществено осигуряване и Здравната каса.

Подобни статии

Номинираха Карадайъ за водач на листата на ДПС в Кърджали

Общо 26 са предложените като кандидати за народни представители, като 5...

Още в катергорията

Номинираха Карадайъ за водач на листата на ДПС в Кърджали

Общо 26 са предложените като кандидати за народни представители,...

Румен Петков: Лъжата на Кирчо и Кокорчо продължава

Някой ден някой ще отговаря за това колко пари...

Времето – 16 август 2022 г.

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево  Около и след...