Каракачанов: Не може да има безусловна капитулация

Рано тази сутрин в социалната мрежа се появи пост на министъра на отбраната по случай Деня на Независимостта, който беше разпространен до медиите. В него се казваше, че Каракачанов е готов да се оттегли от заеманите постове и призовава за експертно правителство. Именно тази част бе най-цитираната от повечето медии. Малко по-късно се оказа, че в профила на Каракачанов в социалната мрежа са отпаднали именно тези текстове.

Няма никаква колаборация с никой, отговори той в отговор на въпрос за разговори с президента Радев.

Относно идеята му за експертен кабинет, Каракачанов поясни: Не смятам, че правителството не си върши работата, но задължително е да има диалог между институциите.

Президент, премиер, парламентарно представените партии, ако щете и представители на гражданското общество да седнем на една маса и да начертаем накъде върви държавата.

Този 30-годишен модел на противопоставяне ни направи най-бедната държава. Не може да си затваряме вече очите пред проблемите, коментира вицепремиерът.

Според него ако се седне на диалог със сигурност и двете страни ще трябва да направят някакъв компромис.

Естествено, че големият дебат е дали да има служебно правителство, дали да има предсрочни избори или изборите да са редовни. Трябва да се направи правителство еднакво отдалечено от двата враждуващи лагера, посочи още Каракачанов.

То трябва да се заеме с организирането на изборите, защото обществото се съмнява, че сегашните управляващи могат да гарантират честността на вота.

На въпрос на водещата, че неговото предложение днес е било отхвърлено от президента Румен Радев, Каракачанов заяви: „Не може да има безусловна капитулация“.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Красимир Дачев: До края на годината токът ще достигне цена от 500 лв

Той прогнозира, че до края на годината токът ще достигне цена...

Още в катергорията

Вацев: Всяко следващо правителство ще следва трите цели на САЩ

В българските политически драми има засилен американски интерес, заяви...

Корнелия Нинова: Какво означава „Продължаваме промяната“, промяната не е започвала

БСП връща доверие. Ще продължим да бъдем диалогични, коментира...