Корнелия Нинова: Подавам ръка на всеки честен, който е готов да работи безкористно за Отечеството!

“Поехме ангажимент да превърнем БСП в ударна опозиция на този управленски модел и го изпълнихме”, каза още лидерът на БСП

Консолидация около приниципи в политиката и морала в нейното провеждане. Подаваме ръка за всеки, който е готов да работи за Отечеството, но консолидация  около сготвор със задкулисаето не може  да има.

Това заяви под бурни аплодисменти на делегатите на 50-тия конгрес на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова.

Поехме ангажимент да превърнем БСП в ударна опозиция на този управленски модел и го изпълнихме.

Това заяви лидерът на БСП в политическия си доклад пред 50-ия конгрес на партията.

Първи заявихме, преди 4 години, че това правителство е вредно за България, посочи лидерът на БСП.

Чрез серия законодателни инициативи предложихме промени в редица социалнозначими закони, изтъкна тя.

Не приехме да се коалираме с ГЕРБ. Опитът сочи, че всяка партия, пред ринала се с ГЕРБ, не влиза в парламента. Имаше натиск върху нас за голяма коалиция, бяхме съблазняване с моркова и бити с тоягата.

Сами ние не предадохме и не се продадохме. Благодаря за това на социалистите от цялата страна, подчерта Нинова.

Партията показа, че е узряла за пряк избор. БСП показа най- висока организационна и институционална култура. Шапка ви свалям, заяви Нинова под аплодисментите на залата. Доказахме, че сме европейска и демократична партия, директният избор утвърди пряката демокрация в БСП, тя мобилизация партията, даде силата на хората да решават спрямо своята съвест, каза Нинова и благодари на партиятау че я избрала.

Обещавам да превърна БСП в първа политическа сила, обърна се тя към залата. С прекия избор вие разбихте, че сме разединена или сме в партия е в разпад. Партията не председателя, а нейните членове. Консолидацията, която постигнахме в прекия избор,  е доказателства че партията е единна, подчерта Нинова.

Подобни статии

Още в катергорията