Нинова: БСП ще продължи да не се регистрира в НС. Този парламент е изчерпан!

Корнелия Нинова призова в Хасково там, където се забелязва оттегляне от протестите на БСП активистите, те да се върнат в редиците на недоволството. Тя още един път заяви категорично, че партията подкрепа протеста с искане оставката на Кабинета Борисов 3 и тази на главния прокурор Гешев

Най-важното е, че ние от БСП- Хасково много категорично показваме, че сме единствената опозиция в Общинския съвет, добави в отговор общинският лидер на социалистите Камен Тодоров.

Лидерката на БСП е на срещи с електората в региона на Хасково, Харманли и Стара Загора днес, преди първия пряк избор на председател, който ще се проведе на 12-ти септември и Конгреса на партията, насрочен за края на месеца. Да се номинират по няколко кандидата за лидер на партия е доказателство за демократичност и опровержение, че не сме еднолична партия, и победителят е предизвестен, посочи Корнелия Нинова в отговор на въпрос от журналистите дали възприема като белег за разединение в партийните редици факта, че от много райони на страната са излезли по още няколко номинации, освен нейната, за лидер на БСП.

Тя коментира, че каквито и противоречия все пак да има в партията, се надява те да приключат с провеждането на изборите за лидерската позиция в БСП на 12-ти. „Избрали сме най-демократичния и морален начин тези противоречия да бъдат решени чрез гласуването на всеки един член на партията- демократично модерно и свободно да изберат един от нас.“ Нинова потвърди, че от групата на БСП няма да се регистрират и утре в пленарна зала. Ще го направят само за въвеждането на машинното гласуване за изборите.

„Продължаваме да не се регистрираме. Това е принципно решение. Този Парламент е изчерпан, Правителството е изчерпано, единствената ни задача е да приемем машинното гласуване, като гаранция за чисти избори. След това -разпускане на парламента, оставка и парламентарни избори.“

Подобни статии

Аламанов: Когато истерията замъгли разума… Подкрепяйки „Труд“, активисти-ГЕРБ тъпчеха вестници по земята

Когато истерията замъгли разума... Активисти-ГЕРБ се опитаха да направят партизанска акция...

Още в катергорията