Почина шефът на „Главболгарстрой“ – Симеон Пешов издъхнал внезапно

Внезапно почина шефът на строителната компания „Главболгарстрой“ инж. Симеон Пешов. Пешов е издъхнал внезапно вчера, съобщават от компанията.

„С дълбока скръб съобщаваме, че вчера внезапно ни напусна президентът на „Главболгарстрой Холдинг“ АД и почетен председател на Камарата на строителите в България инж. Симеон Пешов“, пишат в тъжно съобщение от строителната компания.

Инж. Пешов е роден на 29 март 1941 г. Завършва висше образование в Инженерно-строителния институт (ИСИ) в София. Професионалният му път започва в Изчислителен център за строителството (по-късно Институт по строителна кибернетика).

От 1990 година до сега ръководи компаниите в групата на „Главболгарстрой“. Председател е на Камара на строителите в България от 2003 до 2010 г., а след това и почетен председател. Основател на фондация „Възраждане за Белчин“.

За всички, които го познаваха инж. Симеон Пешов остава пример за почтенност, упоритост и любов към професията и хората. Поклонението ще се състои на 18.09.2020 (петък) от 10:00 до 12:30 часа в църквата „Св. Св. Апостоли Петър и Павел“ в село Белчин, пишат още в жалейката от строителната кампания.

Подобни статии

Йотова: Честит празник на всички, които изгарят невежеството

Вицепрезидентът припомня думите на Паисий Хилендарски, че българите по-рано от всички...

Още в катергорията

Йотова: Честит празник на всички, които изгарят невежеството

Вицепрезидентът припомня думите на Паисий Хилендарски, че българите по-рано...

Промени в движението в София в празничния ден

Няма да има платено паркиране в „синя“ и „зелена“...