Полицайка към протестърка: Слагай очилата, че мнооого лютив спрей ще има

Суровите полицейски мерки в деня на т.нар. Велико народно въстание днес възмутиха протестиращите. Заради масовия тараш на багажа на бунтарите, протестърки се оплакаха,  че ченгетата са изсипвали чантите им и обръщали джобовете им

За скандален случай на едно от КПП-та в триъгълника на властта разказа млада дама, възмутена от поведението на униформена служителка, която се отнесла безпричинно грубо към нея.

„Чувствам се унизена. Накара ме да изсипя цялата чанта с всичките ми лични принадлежности в нея, претърсиха и джобовете ми. Когато посегнах да сложа очилата си, полицайката ми каза: „Слагай очилата, че ще има мноооого лютив спрей!”, разказа разгневеното момиче пред БНТ, цитирано от Lupa.bg. Столичанката обясни, че поведението на полицията я накарало да се почувства като престъпник.

В днешния ден, обявен за втория голям протест след 2-и септември, полицията наистина предприе крути мерки за сигурност. Още на зазоряване, жандармеристи се струпаха на жълтите павета и започнаха обиски на палатки, кошчета за боклук и храстите в Градската градина. Целта на силите на реда бе да избегне хвърлянето на димки и самоделки и всякаква пиротехника по време на днешното недоволство.

Агнес Методиева 

Засилено полицейско присъствие имаше навсякъде около сградите на парламента, Министерския съвет и президентството. Ченгетата отрано предупредиха, че няма да пускат маскирани, само хора с предпазни медицински маски.

По възловите булеварди на столицата, униформените често спираха случайни граждани с въпроса в каква посока отиват.

Подобни статии

Какви са разликите между антителата след преболедуване и след ваксинация

иРНК ваксините не съдържат жив вирус и не оказват влияние върху...

Още в катергорията

Български лекар: Хапче срещу COVID-19 е 90% ефективно

Успехът е свързан с предотвратяване на хоспитализация, обясни д-р...

Времето – 28 ноември 2021 г.

Днес валежите ще спрат, облачността временно ще се разкъса,...