Посрещнаха с освирквания и викове ”Оставка” Васелин Марешки пред bTV

Младежи от организацията МлаДа България не са съгласни с политиката, която водят Марешки и партията му. Лидерът на ВОЛЯ ги нарече провокатори, на което получи нова порция освирквания

Сменихте няколко пъти позицията си за Конституцията, запита го репортер на телевизията. И вие сте провокатор, отговори зам.-председателят на парламента.

Недоволството на младежите от младежката организация на Демократична България е предизвикано от действията на депутатите от Воля като фурнаджийски лопати. Преди дни те казаха, че няма да подкрепят предлаганата от ГЕРБ Конституция, а после чинно сложиха подписите си в подкрепа на проекта на основния закон и се събраха необходимите за това 120 гласа.

Малко по-късно в ефир Марешки отхвърли твърденията, че той и 10 негови депутати са подкрепили проекта за нова конституция на ГЕРБ срещу две концесии – на плажовете „Кабакум – Север 1” и „Кабакум – Север 2”. Според обвиненията едната концесия е взета от майка му, а другата – от бившия депутат от неговата партия Андон Дончев.

Той заяви, че не знае фирмите му какви концесии са получили. Той добави, че плажът, на който е концесионер, му носел само загуби. Първоначално не даде категоричен отговор защо е сменил позицията си за конституцията. Пред настойчивите въпроси на Антон Хекимян все пак поясни, че го направил, за да се разграничи от БСП, ДПС и президента.

Зам.-председателят на парламента отказа да даде подробности за това, че негови фирми се водят на майка му Веска Марешка. Той не искаше да отговаря на въпроси „за счетоводство“, не знаел, че ще гостува за това.

Подобни статии

Аламанов: Когато истерията замъгли разума… Подкрепяйки „Труд“, активисти-ГЕРБ тъпчеха вестници по земята

Когато истерията замъгли разума... Активисти-ГЕРБ се опитаха да направят партизанска акция...

Още в катергорията