Валентин Златев вече не е част от „Лукойл-България“

На 19 април 2019 г. имаше ротация на ръководни кадри в „ЛукойлБългария“. Златев беше назначен за председател на Контролния съвет. Тогава той освободи поста на генерален директор, а длъжността пое Булат Субаев

Валентин Златев вече не е част от „Лукойл-България“. Новината потвърдиха за bTV от пресцентъра на дружеството. От 10 август тази година Валентин Златев не е част и от Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас“. Това показва справка в Търговския регистър.

No description available.
bTV

Потърсихме за коментар пресцентъра на „Лукойл-България“, за да разберем дали Златев остава председател на Контролния съвет на компанията. От там съобщиха, че той вече не е заема и тази позиция.

Уточниха, че Златев е излязъл от компанията.

Опитахме да се свържем и с Валентин Златев. На този етап той не отговаря на телефонните ни обаждания.

Припомняме, че на 19 април 2019 г. имаше ротация на ръководни кадри в „ЛукойлБългария“. Златев беше назначен за председател на Контролния съвет. Тогава той освободи поста на генерален директор, а длъжността пое Булат Субаев и я заема до днес.

През юни тази година Златев беше разпитан от Специализираната прокуратура. Тогава той не уточни на какви въпроси е отговарял и по кое дело. Същия месец с писмо до медиите той отхвърли твърденията, че е чат от „олигархията на прехода“, както и че се е срещал с Корнелия Нинова и Васил Божков.

„С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати. Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред“, написа Златев тогава.

През май, отново тази година, Комисията за защита на конкуренцията започна проверка на Българската петролна и газова асоциация заради цените на горивата у нас. Малко след тази новина бяха инициирани поправки в Закона за горивата и се анонсира създаването на Държавна петролна компания.

Подобни статии

Още в катергорията