Валери Жаблянов и Красимир Янков се оттеглят от надпреварата за БСП

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

„Оттеглянето на двамата претенденти не променя избора, процедурата продължава“, коментира Емил Войнов, председател на червената ЦИК

„Във връзка с насрочения днес дебат от Софийската партийна организация между кандидатите за председател на БСП заявяваме, че няма да вземем участие в събитието, както и ще отклоним поканата от пловдивските социалисти за аналогична среща-дебат“.

Това обявиха депутатите от БСП Валери Жаблянов и Красимир Янков в съобщение до медиите.

„Оттеглянето на двамата претенденти не променя избора, процедурата продължава“, коментира Емил Войнов, председател на червената ЦИК, пред Епицентър.бг. В този случай се прилага законодателството при национални избори. А именно – при оттегляне или смърт на кандидат 7 дни преди вота, той се провежда с останалите участници.

„Оттегляме се от участие в кампанията и заявяваме, че исканията, които поставихме в писмо до Националния съвет, Изпълнителното бюро и ЦКПИ на 1 септември не бяха удовлетворени. Създадената организация е предпоставка за груби манипулации на процедурата по изборите и подмяна на действителния резултат. Неучастието на Корнелия Нинова в тези дебати е демонстрация на високомерното отношение към останалите кандидати. Това е и обида към членовете на партията, които очакваха кампанията да бъде представяне на идеи и платформи, а не сепаративни срещи с инициативни комитети.

Призоваваме за неучастие в предстоящия избор, с което да дадем ясен знак за отношението си към опорочената процедура. Конгресът е нашия висш партиен орган, който трябва да намери решение за създалата се ситуация“, се казва още в позицията на депутатите от левицата.

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини