Започна “Великото народно въстание 2” (НА ЖИВО)

Засилен контрол по КПП-тата, разположени от полицията, край сградите на Министерския съвет, Народното събрание и президентството

Велико народно въстание втора част свикват днес флагманите на протеста от последните 2 месеца.

Още в 07,00 часа обаче започнаха действия на полицията, въпреки малобройните бунтари, събрали се в Триъгълника на властта за старт на бунта. Обиски на палатки, проверки на кошчета за боклук, кашпи и всяко ъгълче на Ларгото предприеха органите на реда, за да не се стигне до използването на пиротехника, както при метежа на 2-и септември.

Засилен контрол по КПП-тата, разположени от ченгетата, край сградите на Министерския съвет, Народното събрание и президентството. Хора в нетрезво състояние не се допускат, а самите организатори на протеста обещаха лично да гонят потенциални провокатори. Метална тръба се озова в ръцете на полицаите при една от проверките.

Към 08,00 часа движението в района все още бе спокойно, но се очаква трафикът да бъде ограничен в целия център заради очакваните действия цял ден. Жълтите павета бяха затворени за автомобили точно в 08,15 часа.

Депутатите се очаква да започнат спокойно заседанието си в 09,00 часа, тъй като от жандармерията и полицията са им осигурили специален коридор – откъм ул. „Московска“ и обособения за тях паркинг. Както и при предишния голям митинг, те няма да имат никакъв досег с протестиращите.

В социалните мрежи продължават да валят закани за кървав бунт, като мнозина обявиха, че отиват на Ларгото „на бой“. Олигархът Васил Божков също насъсква за метеж от Дубай, като тази сутрин призова: „Уволнете Бойко Борисов“.

Публикувахте от БОЕЦ – България Обединена с Една Цел в Сряда, 9 септември 2020 г.

Подобни статии

Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в...

Още в катергорията

Ваня Караганева проговори за уволнението си

Заседанието на Съвета на директорите на ДКК било нелегитимно Заседанието...