Валерий Тодоров: Балтаков има серия нарушения на закона, включително и при самия избор

“Виждаме един човек, който не познава медията, не познава законодателството, а се перчи“, добави Тодоров

„В казуса с Андон Балтаков има серия нарушения на закона, включително и при самия избор, тъй като мотивите, с които е избран също отсъстват. Тъжна картина е.“ Това заяви в ефира на предаването „ЕвроДикоФ“ по ТВ Евроком журналистът Валерий Тодоров, който бе генерален директор на БНР в периода 2007 – 2013 година.

„Аз водя делото не за избора на г-н Балтаков, а за решението на СЕМ. Получава се Параграф 22. Единият съд закри делото, защото каза, че аз нямам право да обжалвам междинния акт, трябва да обжалвам крайния. Другата съдийка твърди обратното“, допълни Тодоров.

Журналистът изрази своите подозрения, че върху съда е наложен натиск.

„Няма съмнение, че документите на г-н Балтаков са нередовни. Това, което е представил като доказателства за трудов стаж. Документите не доказват, че той е бил на щат“, твърди той.

Тодоров смята, че Балтаков много трудно ще оттегли оставката си.

“Кой го покани и кой му обеща? Това значи е някакво лично разочарование“, коментира бившият генерален директор на БНР оставката на Балтаков, който днес я оттегли. Мнението на Валерий Тодоров е, че някой е обещал на Балтаков, че ще има мандат от 5 години и ще бъде премахнат Управителният съвет.

“Защо този генерален директор не видя другите важни елементи в законопроекта?“, запита опитният журналист и ръководител. Той посочи методиката за финансиране като такъв важен елемент.

“Виждаме един човек, който не познава медията, не познава законодателството, а се перчи“, добави Валерий Тодоров по адрес на Андон Балтаков.

“В прокуратурата има дело, по което генералният директор еднолично е променил бенефициент по обществена поръчка и дори е завишил цената услугата“, разкри бившият генерален директор на БНР.

Тодоров повтори тезата си, че Балтаков е удивително неподготвен за тази работа и го посъветва, макар и завоалирано, да се върне в САЩ.

Целия разговор на Сашо Диков с Валерий Тодоров можете да изгледате след 54:50 във видеото:

Подобни статии

Още в катергорията