Външният министър на Северна Македония: Има напредък в преговорите с България

В македонското външно министерство се проведе работна закуска с българския посланик Ангел Ангелов и германския посланик Анке Холщайн

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи увери, че „има напредък в преговорите с България, но в момента не бих навлизал в подробности“, предава скопската телевизия „Сител“, цитирана от Агенция „Фокус„.

Решенията се търсят в рамките на Договора за приятелство и добросъседство, което отвори нова глава в нашите отношения, поясни Османи след работна закуска в македонското външно министерство с българския посланик в страната Ангел Ангелов и германския посланик Анке Холщайн.

Ангелов заяви, че България няма да промени позицията си, тъй като парламентът в София вече е приел съответна декларация. Междувременно Холщайн увери, че Германия прави всичко възможно да проведе първата междуправителствена конференция между Скопие и ЕС през декември. По отношение на спора със София Холщайн подчерта, че въпросът е двустранен и затова следва да бъде решен двустранно. Срещата беше част от организацията на срещата на Берлинския процес, насрочена за 9 и 10 ноември в София.

Подобни статии

Израел одобри разширяването на кампанията в Ивицата Газа

Сирените за ракетни атаки в северната част на страната се задействаха Израелският...

Още в катергорията

Израел одобри разширяването на кампанията в Ивицата Газа

Сирените за ракетни атаки в северната част на страната...

Европейският зелен пакт: нулево замърсяване на въздуха, водата и почвите

Европейската комисия прие плана за действие на ЕС: „Към...

Сенатор Гянг прие посланика на Република България

Сенатор И. Д. Гянг, заместник-председател в Сенатската комисия по...