Гешев в Туитър: Трета разкрита нарколаборатория в последните дни

По-рано стана ясно, че е разбита модерна нарколаборатория за производство на марихуана в Горна Оряховица

Трета разкрита нарколаборатория в последните дни, този път в района на Велико Търново. Голям успех за Прокуратурата и МВР в гр. Горна Оряховица, в полза на всеки български родител. Това заяви в Туитър главният прокурор Иван Гешев.

По-рано стана ясно, че е разбита модерна нарколаборатория за производство на марихуана в Горна Оряховица. Нелегалният цех е разположен в бивша фабрика за пилета. По информация на NOVA лабораторията е с невиждани размери.

Сградата на бившата фабрика е била собственост на „Булгарплод”. След това е закупена от белгийски гражданин. В последните десет години помещенията в нея се отдават под наем. Именно един от наемателите е задържан, заедно с човек, също наел помещенията с площ от 3 декара.

Операцията е извършена от ГДБОП. Цяла нощ са продължили процесуално-следствените действия, проведени заедно с областната дирекция на МВР.

На брифинг от Окръжната прокуратура обясни, че лабораторията е действала от около шест месеца. Предстои да бъде изяснено за къде са били предназначени отглежданите растения. Откритата изсушена листна маса е била 14 килограма.

За задържаните от прокуратурата обясни, че единият от тях е познат на органите на реда. Ще останат в ареста за 24 часа, като ще се установява съпричсността им с дейността на лабораторията.

Подобни статии

Борисов: Преговаряме с Гърция и с Франция за ваксини назаем

По-рано днес премиерът нареди на здравния министър проф. Костадин Ангелов да...

Още в катергорията

Борисов: Преговаряме с Гърция и с Франция за ваксини назаем

По-рано днес премиерът нареди на здравния министър проф. Костадин...

Проверки на здравето на пчелите в цялата страна от утре

Цeлтa нa кoнтрoлa e дa ce прocлeди oбщoтo здрaвocлoвнo...