Гърци и сърби купуват Нова ТВ от Домусчиев

Нова телевизията и цялата група медии около нея се продава от собственика Кирил Домусчиев, съобщава ПИК.

Според информацията на медията ни от източници в канала засега сигурен купувач е медийната група „Юнайтед груп“, която наскоро придоби и БТК и е собственик на „Виваком“. Двете страни вече водят преговори и до 2-3 седмици сделката можело да е завършена.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Не е ясна причината Домусчиев да се откаже от участието в медийния бизнес само година и половина след като придоби една от най-големите родни телевизии, плюс редица сайтове и радиа, а наскоро присъедини към групата и „Канал 3“. Според вътрешни източници става дума за невъзможност да се управлява ефективно толкова сериозна инвестиция, която е различна от дейностите на другите му компании. Назначеният мениджмънт, който в по-голямата си част е от кадри на „Канал 3“, не показал ефективност и до момента няма нито нова стратегия за развитие на медиите, нито пък ясна концепция и редакционна политика. За сметка на това конфликтите и противоречията в управлението били ежедневие и вероятно това е причината собственикът да реши да се отърве от този бизнес.

Бъдещият евентуален собственик на групата на Нова тв пък има опит в бранша. Мажоритарен акционер в “Юнайтед груп” е лондонският фонд “БиСи партнърс”. В управлението на групата присъстват както гърци, така и сърби, които освен това са наясно с медийния пазар на Балканите.

Фондът “БиСи партнърс” управлява активи с годишни приходи от над 35 млрд. долара. Компанията има бизнес основно в Западните Балкани, най-вече в Сърбия, където държи три местни оператора и придобива и кабелни оператори, платформи за медийно съдържание и мобилни услуги.

Подобни статии

Аламанов: Когато истерията замъгли разума… Подкрепяйки „Труд“, активисти-ГЕРБ тъпчеха вестници по земята

Когато истерията замъгли разума... Активисти-ГЕРБ се опитаха да направят партизанска акция...

Още в катергорията