Деница Сачева: Ръст на заплати и пенсии, това ли е разоряващо?

„Чух много определения за този бюджет. За мен това е бюджет за хората. В него предлагаме увеличение на доходите и запазване на стотици хиляди работни места“, заяви социалният министър Деница Сачева по време на извънреден брифинг на Министерския съвет.

Министрите от кабинета се събраха, за да обяснят параметрите на бюджета за догодина.

„Искам да попитам кога нашите критици са искрени? Искам да попитам и кога президентът Радев е искрен? Когато твърди, че този бюджет е разоряващ или когато изпраща писмо, че одобрява бюджета? В този бюджет предлагаме увеличаване на пенсиите и на минималната работна заплата при това без промяна в осигурителния доход. Това ли е разоряващото?“, попита Сачева.

В бюджета няма никакви разхищения и със сигурност не е предизборен. Дават се пари за всички деца. Популизъм ли е да искаме децата да ходят на училище? Популизъм ли е да подкрепим техните родители в момент на криза? Инвестира се много и в пазара на труда. С този бюджет няма никаква кражба на бъдеще, а има инвестиция в нашето бъдеще. Инвестира се в социални услуги, здравеопазване, образование, повишаване на доходите и запазване на работните места на хората“, посочи социалният министър.

Подобни статии

Още в катергорията