Димитър Данчев: Мерките на правителството са неадекватни от гледна точка на хаоса и ежедневната им промяна

“Ние от БСП настояхме в парламента с нарочен дебат по темата да се актуализира онзи изключително задълбочен план приет през 2008 г”, обясни социалистът

Мерките на правителството са неадекватни от гледна точка на хаоса и ежедневната им промяна. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ и председател на Съвета по икономика към Националния съвет на БСП Димитър Данчев в „Седмицата“ по Дарик радио. „Това, което всички очакваме е да има мисъл и подреденост в действията и процедурите, които се налагат. Това, което в момента виждаме със сигурност не е това, което трябва да бъде“, каза още народният представител от БСП.

„Слушах внимателно вашия анонс без да съм специалист по здравните мерки, когато има такова разпространение на болестта и заразата е изключително трудно карантирането на всички контактно лице, нито е възможен контролът върху карантинните мерки“, кометира още Данчев.

Това, което ние от БСП предполагахме да се направи и настояхме в парламента с нарочен дебат по темата е да се актуализира онзи изключително задълбочен план приет през 2008 г, който предвижда всички действия и процедури, които държавата, правителството и отделните ведомства и органи, трябва да предприемат в ситуацията на пандемия и една епидемична обстановка, каквато имаме към момента. Този план по мнение на много експерти е детайлен. Той не прехвърля отговорностите, а напротив разпределя ясно отговорностите между отделните институции и определя какви са действията на тези институции в различните ситуации“, каза още Данчев.

Подобни статии

Смениха шефа на СОБТ

Сменен е началникът на Специализирания отряд за борбата с тероризма (СОБТ),...

Още в катергорията

Смениха шефа на СОБТ

Сменен е началникът на Специализирания отряд за борбата с...

Манолова: САЩ отдавна ни предупреждаваха за „Магнитски“

Месеци наред е имало подслушвания. Въпросът е тези папки...

Отстраниха шефа на пловдивската полиция

Началникът на пловдивската полиция е временно отстранен от длъжност...