Димитър Стоянов: С внасянето на нефелния проект за нова Конституция, ГЕРБ си вкараха автогол

В състава й влизат всепризнати конституционалисти – счетоводители, инженери, юрисконсулти, посочва във Фейсбук публикация

С внасянето на нефелния проект за нова Конституция, ГЕРБ си вкараха автогол, написа във Фейсбук Димитър Стоянов, главен секретар на президента.

Повод за публикацията му бе участието на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова, председател на временната комисия за изработване на нова конституция, в сутрешния блок на БНТ.

„Явно не им беше достатъчно, та заедно с т. нар. патриотари и родолюбци, сътвориха и последващ гаф със създаването на ”Временна комисия за разглеждане на проект на Конституцията на Република България” в чийто състав влизат всепризнати конституционалисти – счетоводители, инженери, юрисконсулти“, продължава Стоянов. Президентът даде комисията на Конституционния съд, чието решение според неговия председател Борис Велчев се чака през декември.

Още при създаването на спецзвеното БСП и ДПС отказаха участие в него.

„По състав, а най-вероятно и като резултат, тази комисия ще свърши толкова, колкото и комисията „Грипен“. Там също влязоха видни „авиационни специалисти“ като емил христовци, миховци, маневци и Ко, а резултатът от дейността им беше творение с глуповати твърдения, 100% оборими с документи. И сега няма да е по-различно след като председателят на Комисията Десислава Атанасова днес в предаване на БНТ направи изявление противоречащо на Решението на НС.

В т. 2 от решението на 44-то Народно събрание е записано:
„Временната комисия обсъжда и анализира проекта на Конституцията на Република България и предлага конкретни предложения за промени в него.“
Това пък заяви Атанасова „… не нови предложения, които постъпват за промяна на настоящия проект на нова конституция, който е внесен, а предложения, които са поставяни на обществен дебат“.

Явно е разминаването в мисленето на опитния конституционалист (опит придобит в някоя община) Атанасова и Решението на 44-то НС. Какво ли недоразумение ще произведат като финал от дейността си? Да бяха включили поне Гърневски в тази комисия, който в стихотворна форма (все пак има опит от преди 1989 г.) щеше да опише щенията им“, пише още в публикацията на Димитър Стоянов в социалната мрежа.

Източник: epicenter.bg

Подобни статии

Още в катергорията