Д-р Николай Михайлов: Напълно естествено е противоборството между обществото и властта

„Живеем във време, в което властва лицемерието. Това е така не само в България, но в в света. В Европа също. Всеки на власт се стреми да се обогати“, посочи той

Напълно естествено е противоборството между обществото и властта. Патологично е властта да не разбира народа. Тя е на власт, за да бъде себична, това е по дефиниция. Тази знаменита корупция не иде по пътя за общото благо, а по пътя на едно знание, че да си на власт е нещо краткосрочно. Докато си на власт, трябва да подсигуриш своето бъдеще.

Това заяви пред bTV психиатърът д-р Николай Михайлов.

„В цивилизования свят се смята, че не трябва да се поддаваме на паника, а да живеем в хармония и спокойствие. С други думи, ако загубим своята дисциплина, тогава влизаме в риск. Рискът е по петите ни. Това не е тревожност или паника, а здрав разум. Трябва да се възприеме един начин на процедиране в условията на пандемията и да действаме според препоръките“, обясни психиатърът във връзка със страховете около пандемията от COVID-19.

„Получава се “Вавилон от истини” и хаос от мнения, което води до паника сред населението заради морето от незнание. Не може да бъде хвърляно населението в паника. Нека здравните власти се разберат помежду си, за да действат разумно и меродавно“, призова той.

Той коментира и последната резолюция срещу България в ЕП.

“На Европа се разчита. Дефинира се като едно незряло очакване да се яви институционален спасител или някакъв доморасъл като нашия премиер, който да налучка някой фолклорен образ и да се съобщи като някаква реинкарнация на Ивайло – свинаря и да печели. Но става дума за все пак някакъв общоевропейски регламент. Ако те са зрели и ние сме незрели, нека да са така добри и да не са лицемерни към нас. Съобщават нещо, което би трябвало да е отдавна известно – че в България на власт е една корумпирана клика. Е така ли е? Така е”, посочи още психиатърът.

„Живеем във време, в което властва лицемерието. Това е така не само в България, но в в света. В Европа също. Всеки на власт се стреми да се обогати“, посочи той.

Европа показа своето лицемерие, вкарвайки ИК в резолюцията за България, подчерта д-р Михайлов.

Очаквайте подробности

Подобни статии

Настимир Ананиев: А почтена ли е Татяна Дончева?

Кирил Пeткoв, и Aceн Вacилeв пoкaзaхa нoв вид лидeрcтвo в пoлитикaтa....

Още в катергорията

Настимир Ананиев: А почтена ли е Татяна Дончева?

Кирил Пeткoв, и Aceн Вacилeв пoкaзaхa нoв вид лидeрcтвo...

Елена Йончева: България губи 11 млрд. евро всяка година заради корупцията

Според нея е важно в следващото правителство, което дойде...

Проф. Коста Костов: Епидемията ни отне здравия разум и още търсим трюфели там, където не растат

Ваксините не оправдаха напълно оптимистичните ни очаквания, защото не...