Жители на Горубляне на протест заради инфраструктурни проблеми

Намеренията им са да спират преминаването на автомобили по „Цариградско шосе“ всяка неделя

Жители на Горубляне излизат днес на протест с искане за инфраструктурни промени. Акцията започва в 16:00 часа на кръстовището на бул. „Цариградско шосе“ и ул. „Павел Красов“. Протестиращите се събират на кръстовището, а на мястото вече има няколко полицейски автомобила, пиши БНР.

Очаква се да протестиращите блокират движението в района. Намеренията им са да спират преминаването на автомобили по „Цариградско шосе“ всяка неделя.

Част от исканията на протестиращите от Горубляне включват изграждането на велоалея и тротоар по протежението на булевард „Самоковско шосе“ до Южната  дъга на Околовръстния път и изграждане на детска площадка, обясни един от организаторите на протеста Янита Тарабанова и добави, че намеренията им са да блокират булевард „Цариградско шосе“.

„Ако няма блокада, всъщност няма да ни обърнат внимание – правим го само заради това и ще затваряме всяка неделя „Цариградско шосе“, докато не видим стартирането на строителството на пенсионерския клуб, стартиране на строителство на велоалеи и тротоар по „Самоковско шосе“. Също така настояваме за издаване заповед за ПУП на воден парк „Искър“.

Булевард „Цариградско шосе“ ще остане блокиран поне за час, добави Тарабанова.

„Първите две седмици – един час. Ако продължават да не ни обръщат внимание, ще затваряме за по-дълго, докато не започне строителство“.

Протестът днес до 20:00 часа.

Подобни статии

Румен Петков: Отново погазиха националния интерес

Позиция на лидера на АБВ Българският обществен и държавен интерес за пореден...

Още в катергорията

Румен Петков: Отново погазиха националния интерес

Позиция на лидера на АБВ Българският обществен и държавен интерес...

Михаил Миков: От днес не съм член на БСП, нужна е нова лява партия

Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви пред БНР, че напуска...

Депутат на ИТН ще е новият шеф на Тотото

Това става ясно от внесените документи в Търговския регистър...