Костадин Ангелов: Президентът Румен Радев ще бъде поставен под карантина при завръщането си от Талин

Днес директорът на РЗИ-София е уведомен, че президентът е бил контактен на положителен с PCR тест, разясни проф. Ангелов

Президентът Румен Радев е контактувал с шефа на ВВС ген. Димитър Петров и ще бъде поставен под карантина при завръщането си от Талин. Това стана ясно от думите на здравния министър проф. Костадин Ангелов по време на брифинг в Ловеч.

„Към президента ще бъдат приложени нормативни уредби, каквито съм разпоредил към момента. В петък той е бил в контакт с ген. Димитър Петров, а на 18-ти генералът е дал позитивен резултат на тест за коронавирус. Знаем, че президентът е бил уведомен от началника на отбраната ген. Евтимов, че ген. Петров е заразен. Какво се е случило оттам нататък… мерките са еднакви за всички“, заяви здравният министър.

„С пристигането си в България той се счита за контактно лице, ще бъде поставен под карантина, ще му бъде предложен PCR тест на летището и докато излязат резултатите, ще е под карантина. На екипажа ще им бъде предложен PCR тест на място на летището, да се наблюдават, ако имат симптоми, да уведомят личния си лекар или РЗИ, обясни министърът. Днес директорът на РЗИ-София е уведомен, че президентът е бил контактен на положителен с PCR тест, разясни проф. Ангелов.

Подобни статии

Министър Кацаров: Днес следобед ще обявим противоепидемичните мерки, които ще предприемем

Искам да поздравя всички колеги лекари с професионалния им празник. Да...

Още в катергорията