Лъчезар Борисов: Това е първият бюджет, който е рационален и насочен към хората

“Когато говорим за бюджет и социална и здравна сфера и за образователна, вярвайте ми, че инвестираме в бъдещето и в нашата икономика”, коментира още министърът на икономиката

Имахме трима служители с COVID-19, спазвахме мерките, но при нови тестове, се оказа, че имаме още няколко служители, започвайки се от шофьор до ръководни нива и затова се самоизолирах. Това заяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов пред бТВ.

Коментирайки бюджета, Борисов каза, че бюджетът не е разоряващ. Това е първият бюджет, който е рационален и е насочен към хората и икономиката. Бюджетът трябва да го гледаме и успоредно със средствата от ЕС. Има много средства за бизнеса, подчерта министърът.

Когато говорим за бюджет и социална и здравна сфера и за образователна, вярвайте ми, че инвестираме в бъдещето и в нашата икономика. В такава криза ако нямаме хора и човешкия капитал, ние няма да имаме икономика. Призовавам гражданите да спазват противоепидемичните мерки. Най-важно в момента е да инвестираме в хората. Те са основният фактор на нашата икономика, отбеляза още Борисов.

Подобни статии

„Росатом“ ще пусне в експлоатация 1,7 гигавата вятърни мощности

„Росатом“ ще въведе в експлоатация вятърни електроцентрали с обща мощност от...

Още в катергорията

„Росатом“ ще пусне в експлоатация 1,7 гигавата вятърни мощности

„Росатом“ ще въведе в експлоатация вятърни електроцентрали с обща...

КЕВР утвърди цена от 102,33 лева за мегаватчас от 1 декември

От комисията уточняват, че това се дълги на нарастване...