Над 18 хил. са актовете за неносене на маски, 33 хил. души са под карантина

От началото на извънредното положение – 13 март, близо 310 хил. са били карантинирани и има ефективни присъди за нарушения

Над 33 хиляди души са поставени под карантина от здравните власти. Това съобщи на брифинг в парламента министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, предаде БНР.

От началото на извънредното положение – 13 март, близо 310 хил. са били карантинирани и има ефективни присъди за нарушения:

„Вече има постановени присъди над 500, които основно са пробация, условно лишаване от свобода, глоба, има една или две присъди, които са с ефективно лишаване от свобода“.

Над 18 хил. са актовете за неносене на маски:

„И само за вчера предупредителните протоколи за неносене на предпазна маска са 894 – т.е. ние първо предупреждаваме да носят, нашата цел не е да наказваме гражданите и да се глобяват, а да ги предупредим да вземат мерки за своето здраве“.

Министър Терзийски уточни, че за предотвратяване на корупция и предпазване от заразяване с коронавирус, полицейските екипи, извършващи проверки по адреси за спазване на карантина, се формират на ротационен принцип.

Подобни статии

СЕМ избира директор на БНР

Милен Митев, Митко Димитров, Иво Тодоров са допуснати до изслушване Съветът за...

Още в катергорията

СЕМ избира директор на БНР

Милен Митев, Митко Димитров, Иво Тодоров са допуснати до...

КС решава за гражданството на Кирил Петков

Днес ще стане ясно Кирил Петков и Румен Радев...

Времето – 27 октомври 2021 г.

В сутрешните часове на места в низините и около...