Николай Радулов: Нашият принос в международните отношения се изчерпва с козируването

Според експерта по сигурност мултикултурният модел се е провалил, но трябва да се намери нещо подобно, за да се интегрират мигрантските общности

Нашият принос в международните отношения се изчерпва с козируването, смята експертът по сигурност проф. Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР.

Той бе гост в сутрешния блок на БТВ, предаде epicenter.bg във връзка с ужасния терористичен акт в Ница, където трима души бяха нападнати с нож смъртоносно.

Тъй като до джихадистките атаки се стигна след напрежение между президентите на Франция и Турция, Радулов бе запитан дали българският премиер Бойко Борисов може да посредничи в уреждане на отношенията им. „Той може да пожелае да е посредник, но в международните отношения нашето влияние е в сферата на козируването и нищо повече“, заяви със съжаление той.

За потенциалните извършители няма никакво значение какво заявява Макрон, има значение за французите, каза проф. Радулов по повод декларациите на френския президент, че страната няма да се откаже от ценностите си.

Експертът подчерта, че голямо значение и опасност има позицията на Турция, защото страната има диаспора почти във всяка европейска страна, която е пронизана от щатни служители на тяхното разузнаване.

Ердоган става все по-голям привърженик на мюсюлманското и тези хора може не само да наблюдават, но и да подпомагат враждебни действия, смята той.

Проблемът е свързан с мигрантите и миграциите и невъзможността на която и да е полиция по света да наблюдава толкова хора, посочи той. И цитира, че полицията и спецслужбите на Париж следят над 8000 души по официални данни.

Според Николай Радулов мултикултурният модел се е провалил, но трябва да се намери нещо подобно, за да се интегрират мигрантските общности.

Не мога да си обясня как млади хора биха извършили такова нещо без специална подготовка, коментира Радулов обезглавяването на жертвите от терористите.

Подобни статии

Заради алчността на Нинова и Методиев ВМЗ-Сопот работи нелегитимно и е напът да „хлопне врати”

Синдикалистите във военния завод сигнализират, че има липса на материали за...

Още в катергорията