Проф. Георги Михайлов: С бюджета за догодина се купуват индулгенции

Не търсим самоцелни критики, а решения на проблемите, увери народният представител от БСП

България имаше шест месеца да се подготви за втората вълна, а здравната ни система да се настрои за проблемите в момента, заяви в студиото на „Панорама“ по БНТ лекарят проф. Георги Михайлов – депутат от ПГ „БСП за България“.

„Имаше няколко пункта, на които трябваше да се обърне внимание. На първо място, това са противоепидемичните мерки. На второ място е конструирането на здравната система като устойчива пирамида, свързано с буфериране на болните, с изнасяне на лаборатории за бърза и ефективна диагностика и прецизиране на статуса на нацията. И на трето място, което се оказа най-сериозният проблем в момента, съхраняването на медицинския персонал“, коментира проф. Михайлов.

Той добави, че здравната система не е реформирана през последните 10 години и наливането на пари в нея поражда недоволство. Не търсим самоцелни критики, а решения на проблемите, увери народният представител.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Според него бюджетът за следващата година е „предизборен и се купуват индулгенции с него“.

„През четирите години от живота на този парламент БСП последователно предлагаше систематично промени в областта на социалната политика, които бяха адекватни и стъпаловидни. Сега изведнъж се излива рогът на изобилието, като се случват неща, които бяха отбелязани от всички бивши министри на финансите. Ясно е, че бюджетът е предизборен, ясно е, че се купуват индулгенции с него“, категоричен беше проф. Михайлов.

Подобни статии

Смениха шефа на СОБТ

Сменен е началникът на Специализирания отряд за борбата с тероризма (СОБТ),...

Още в катергорията

Смениха шефа на СОБТ

Сменен е началникът на Специализирания отряд за борбата с...

Манолова: САЩ отдавна ни предупреждаваха за „Магнитски“

Месеци наред е имало подслушвания. Въпросът е тези папки...

Отстраниха шефа на пловдивската полиция

Началникът на пловдивската полиция е временно отстранен от длъжност...