Румънското правителство сезира Европейския съд за пакета „Мобилност 1“

Румъния се противопоставя на трите нормативни акта, влизащи в пакет „Мобилност 1“, заедно с осем страни членки, които имат сходни интереси в тази област: България, Кипър, Естония, Унгария, Литва, Латвия, Малта и Полша

Румънското правителство е сезирало Европейския съд с искане за анулиране на проблемните разпоредби от пакета „Мобилност 1“, свързани с конкурентоспособността на товарния транспорт, съобщи министерството на външните работи на северната ни съседка, на което се позовава БНР.

Министерството уточнява, че Румъния е внесла три жалби в Европейския съд, които визират аспекти с негативни ефекти върху вътрешния пазар и ще засегнат конкурентоспособността на товарния транспорт в ЕС.

Министърът на външните работи Богдан Ауреску написа по този повод в Туитър, че „Румъния е решена да защитава интересите и правата си“.

Румъния се противопоставя на трите нормативни акта, влизащи в пакет „Мобилност 1“, заедно с осем страни членки, които имат сходни интереси в тази област: България, Кипър, Естония, Унгария, Литва, Латвия, Малта и Полша.

Подобни статии

ЕП обяви полския Конституционен съд за незаконен

Полският Конституционен съд няма правна валидност и независимост и не е...

Още в катергорията

ЕП обяви полския Конституционен съд за незаконен

Полският Конституционен съд няма правна валидност и независимост и...

В САЩ: $10 млн. награда за залавянето на колумбиеца Алваро Пулидо

Държавният департамент на САЩ обяви награда от 10 милиона...

Алек Болдуин проговори след фаталния инцидент

Холивудската звезда Алек Болдуин е с "разбито сърце", след...