Спират се плановите операции в болниците в Ловешка област

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Ловеч д-р  Анета Винева от утре 25 октомври се спират плановите операции в болниците на територията на област Ловеч заради нарастващия брой заболели от коронавирус, а още четири лечебни заведения в областта трябва да имат готовност да приемат пациенти с COVID

След регистрираните 18 нови случаи на заразени с коронавирус в област Ловеч за последното денонощие, заболеваемостта в региона за последните 14 дни вече е 117,5 на 100 000 души население.

Директорът на Здравната инспекция д-р Анета Винева поясни, че двете болници в Ловеч и Троян, които в момента приемат пациенти с коронавирус, все още не са изпълнили целия си капацитет: „Като се изчерпи този капацитет, готовност трябва да имат всичките болници, защото в момента вълната е висока и има много хора, които се нуждаят от хоспитализация. Просто болниците трябва да имат тази готовност във всеки един момент“.

Винева допълни, че при нарастване на заболеваемостта на над 120 на 100 000 души население ще бъде прекратен и плановият прием на пациенти в болниците в областта.

Източник: БНР

Подобни статии

От днес можем да влизаме денонощно в Гърция през ГКПП Капитан Петко Войвода и Кулата

Гръцките власти взеха решение за отваряне на ГКПП „Капитан Петко Войвода...

Още в катергорията

Правителството маха и главния секретар на МВР, чака се указ на президента

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов е...

Шефът на ДФ “Земеделие” предложил половин милион подкуп на новия министър?

Подкупът е с условия за запазване на възлови постове Шефът...