Създават Национален логистичен щаб за битката с Covid-19

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Национален логистичен щаб с 24 часов режим на работа ще координира работата на всички институции в битката с Covid-19, а страната ще бъде разделена на 6 основни района.

Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов след завършилото късно тази вечер заседание на областния кризисен щаб в Благоевград.
След обиколката си във всички болници на територията на областта, здравният министър констатира по-сериозни проблеми с дефицита на лекари и медицински специалисти в общинската болница в Гоце Делчев.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Решението към момента е студентите по здравни грижи от Югозападния университет, както и лекарите-специализанти да бъдат наети на работа в лечебното заведение, а при недостиг на легла пациентите да се препращат към болницата в Разлог.

Министър Ангелов констатира и сериозни дефицити в комуникацията между институциите и администрациите на общинско и областно ниво, както и в логистиката:

„За да бъде премахнат този дефицит в организацията, с моя заповед от другата седмица ще заработи Национален логистичен щаб, който ще бъде ситуиран в София, най-вероятно в Министерство на здравеопазването. Принципът на работа ще бъде следният – 24 часа в него ще работят хора, държавата ще бъде разделена на 6 региона и всеки отделен регион ще включва по няколко административни области на деление. Ролята на работещите в този логистичен щаб ще бъде да компенсират всички дефицити в системата, така че българските граждани да получат навременна и достатъчна медицинска помощ и грижа във всяка една точка на територията на Република България“.

Източник: БНР

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини