Франция дала убежище на семейството на убиеца на учителя, след отказ на Полша

Семейство Анзорови, емигрирали от Русия, когато синът им Абдула (бъдещият убиец на учителя Пати), бил само на две години. Фамилията първоначално планирала да се установи в Полша

Семейството на Абдула Анзоров, който обезглави учителя Самюел Пати в предградие на Париж, първоначално е поискало политическо убежище в Полша. предаде epicenter.bg.

Полските медии разпространиха информация, че семейство Анзорови, емигрирали от Русия, когато синът им Абдула (бъдещият убиец на учителя Пати), бил само на две години. Фамилията първоначално планирала да се установи в Полша.

Варшава, обаче, отказала да предостави политическо убежище, въпреки влиятелната чеченска диаспора в Полша. Тогава Анзорови отправили подобно искане към Париж, където в крайна сметка предоставили на чеченските „бежанци“ правото да живеят във Франция.

Според полицията 18-годишният етнически чеченец Абдула Анзоров хладнокръвно е прерязал гърлото на учителя. Както се оказа, Пати показал карикатура на пророка Мохамед, пуликувана в списание Charlie Hebdo в клас и когато учениците – мюсюлмани се възмутили, той ги помолил да напуснат часа. Анзоров-младши е убит по време на престрелка с полицията.

Подобни статии

Арнолд Шварценегер катастрофира в Лос Анджелис, ранена е жена (СНИМКИ)

Актьорът не е пострадал при инцидента Холивудският актьор и бивш губернатор на...

Още в катергорията

Арнолд Шварценегер катастрофира в Лос Анджелис, ранена е жена (СНИМКИ)

Актьорът не е пострадал при инцидента Холивудският актьор и бивш...

Възможна е нова среща на върха между САЩ и Русия

Това обаче ще стане при ясно договорени правила Възможно е...

Макрон отива на посещение в Германия

Френският държавен глава Еманюел Макрон ще посети Германия във...