Шофьорът на камиона от катастрофата край Лесово остава в ареста

Най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, наложи Ямболският окръжен съд на украинския шофьор, в чийто камион се блъсна пътнически микробус в близост до ГКПП „Лесово“ на 9 октомври.

При удара загинаха 3 ма души, а 11 пострадаха тежко.

Съдът остави за постоянно в ареста 50- годишния Октавиян Бетиян с мотив, че повдигнатото обвинение на подсъдимия е особено тежко и по него се предвижда лишаване от свобода до 20 години, както и че съществува възможност  Бетиян да се укрие.

Според адвокат Светослав Михов по това дело трябва да бъдат съдени други:

„Съответните държавни чиновници от Министерството на транспорта и от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, включително и местната администрация, които са създали един хаос, тоест са оставили един хаос да се саморазвива на Граничния контролно-пропускателен пункт Лесово“.

Прокурор Милен Божидаров заяви, че камионът на украинския шофьор е престоял на пътя часове преди инцидента, безпричинно:

„Товарният автомобил е бил на пътното платно, стоял е сам, като пред него категорично не имало спрени моторни превозни средства“.

Бетиян е обвинен в нарушаване на правилата за движение, следствие на което е настъпило тежко ПТП, при което е загинал повече от 1 човек и са нанесени средни телесни повреди на други.

Решението на Окръжния съд в Ямбол може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас, предаде БНР.

Подобни статии

Продуцентът Евтим Милошев заразен с коронавирус

Новината съобщи самият той в профила си във Фейсбук Телевизионният продуцент Евтим...

Още в катергорията

Продуцентът Евтим Милошев заразен с коронавирус

Новината съобщи самият той в профила си във Фейсбук Телевизионният...

Сигнал за разорани дюни в Каваците е подаден до РИОСВ

Регионалната екоинспекция в Бургас проверява сигнал за разорани дюни...