Ал. Йорданов: Резолюцията срещу България е мръсно петно върху нашата държава, плеснато от българи

Опитът на евродепутатите от европейската десница да направят по балансирана антибългарската резолюция ( Инициативата „Кънев-Йончева“), чрез внасянето на над 40 изменения, завърши с очакван НЕУСПЕХ.

Александър Йорданов
Фейсбук

ПРЕДСТОИ ГЛАСУВАНЕТО НА КЛЕВЕТНИЧЕСКАТА РЕЗОЛЮЦИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ

Опитът на евродепутатите от европейската десница – Европейската народна партия и Европейските консерватори и реформисти, да направят по балансирана антибългарската резолюция ( Инициативата „Кънев-Йончева“), чрез внасянето на над 40 изменения, завърши с очакван, поне от мен, НЕУСПЕХ.

Почти всички предложения бяха отхвърлени при гласуването.

Останаха само шест, колкото да може да се спекулира, че и депутати от ЕНП са участвали в съставянето на текста на резолюцията.

Защото, както многократно изтъквах досега, това не е резолюция, а чисто политически пасквил – политическа атака на обединеното ляво в Европарламента (социалисти, комунисти, зелени и либерали).

А най-недостойното е, че тя бе инициирана от българи или според народната паговорка: търкулнало се гърнето и си намерило похлупака. Радан Кънев тълкулна инцииативата и Елена Йончева я похлупи.

Така днес в 14.00 ч. българско време ще започне финалното гласуване. Аз ще гласувам против резолюцията. ЕНП препоръча същото. Предполагам, че така ще постъпят и от ЕКР.

Междувременно петимата депутати на БСП – Петър Витанов, Иво Христов, Цветелина Пенкова, Сергей Станишев и Елена Йончева са разпространили декларация, с която призовават всички евродепутати да подкрепят този клеветнически пасквил срещу нашата страна. Това е и обеца на ухото за десните хора у нас: социалист/комунист не се променя, дори и да влезе в Европейския парламент.

Що се отнася до Кънев то той най-вероятно мишкува в групата на ЕНП. За него е важно да намери поне неколцина десни депутати, които биха гласували заедно с него срещу България. Може и да ги намери.

Впрочем, Кънев е единственият депутат от групата на ЕНП, който е гласувал против отбелязването на президента Радев в частта, в която се говори за корупция по високите етажи на властта, както и за „възможни връзки между престъпни групи … и между чужди разузнавателни служби и съветници на президента“.

Гласувал е и против текста, който гласи: “ във връзка с това Европарламентът приветства решението на българското правителство да изгони дипломати, за които се твърди, че са провеждали военен шпионаж и са събирали информация, класифицирана като държавна тайна, с намерението да я предадат на трета държава“.

Кое тогава още не е ясно относно съвкуплението на „Демократична България“, БСП и президента!? Опитът им да прикрият руската намеса във вътрешните ни работи. Има ли още някой у нас да не схваща, че т.нар. протест в България е част от руската хибридна война срещу нашата страна? И срещу Европейския съюз. Какво още трябва да се случи, за да схванем, че България е в опасност.

Засега мога да твърдя, че срещу антибългарската резолюция ще гласуват депутатите на ЕНП от Германия, Франция, Полша, Италия, Испания, Унгария, Словения и Хърватска. Склонен съм да вярвам, че повечето депутати от Румъния, Нидерландия, Швеция и Чехия също няма да подкрепят този пасквил.

Съмненията ми са за депутати от Белгия, Финландия и Люксембург. Гърците до последно не са ясни. Португалците – също. Но нека не избързвам.

За съжаление социалисти, зелени, либерали и комунисти се очаква да имат мнозинство и да приемат резолюцията. В нея, както вече стана ясно, България единствено не е обвинена за корупцията при строежа на парахода „Титаник“ и избухването на вулкана „Везувий“. Има и една липса: няма го адреса на „къщата в Барселона“. Защото, както дори Христо Стоичков знае, в Барселона има много къщи.

Резолюцията е необективна, провокативна, съдържа фалшиви новини и лъжи, клевети родината ни и много години напред ще бъде цитирана в други документи и резолюции на Европейския парламент и на Европейската комисия. А това е лошо.

Това е мръсно петно върху нашата държава плеснато от българите Кънев, Йончева, Станишев, Витанов, Пенкова, Христов и техните другари в средите на социалисти, зелени, комунисти и либерали.

Рана да беше – ще заздравее и ще се забрави. Но това е „лоша дума“ и от нея дълго ще боли.

Подобни статии

Министър Бозуков: Парите за земеделския сектор ще бъдат разплатени в срок

Приоритетът ни е секторът да функционира нормално и без сътресения. Това...

Още в катергорията

Министър Бозуков: Парите за земеделския сектор ще бъдат разплатени в срок

Приоритетът ни е секторът да функционира нормално и без...

Кабинетът потвърди: Разузнаването, ДАНС и ДАТО са без шефове до септември

Припомняме, че по-рано днес министърът на вътрешните работи Бойко...