Илон Мъск: Нито аз, нито семейството ми ще се ваксинира срещу COVID-19

От подкаста „Sway“ коментираха, че заради неспазване на мерките в САЩ са починали хиляди. „В крайна сметки всички умират„, отвърна Мъск

Основателят на SpaceX Илон Мъск заяви, че нито той, нито семейството му, ще си поставят ваксина срещу Covid-19, дори тя да е лесно достъпна. Той коментира темата за коронавируса в подкаста Sway на „Ню Йорк Таймс“.

Нито аз съм изложен на риск, нито децата ми„, обясни главният изпълнителен директор на Tesla, като обяви карантинните ограничения в САЩ за „ситуация без печеливши, която намали вярата ми в човечеството„. Преди време той ги нарече „неетични“ и ги сравни с поставяне под домашен арест.

Мерките против Covid-19 не бяха особено строги в Щатите, но в един момент доведоха до временно затваряне на заводи с множество работници. Фабриката на Tesla в САЩ също трябваше да преустанови работа, което вбеси 49-годишния милиардер. Според него това, което е трябвало да се направи, е всеки рисков гражданин да бъде поставен под индивидуална карантина.

Winbet – победата е емоция! (18+)

От подкаста „Sway“ коментираха, че заради неспазване на мерките в САЩ са починали хиляди. „В крайна сметки всички умират„, отвърна Мъск.

Той изтъкна, че SpaceX „не е преставала да работи и за ден“ през цялата пандемия. „Имахме разрешение, защото вършихме работа, свързана с националната ни сигурност. Изпратихме астронавти до космическата станция и обратно„, посочи Мъск. SpaceX е и един от най-важните доставчици на ракети за мисиите по изстрелване на шпионски и комуникационни сателити на Пентагона.

Мъск нападна Бил Гейтс (през юли в интервю за CNBC основателят на Microsoft коментира, че Мъск не знае много за ваксините и че се надява ръководителят на SpaceX „да не се бърка в области, от които не разбира много“). 

Гейтс каза нещо за мен, без да знае какво правя. Добре бе, тъпако, ние всъщност правим оборудване за CureVac, тази компания за ваксини, в която си инвестирал ти самият„, избухна Мъск.

Последният голям проект на милиардера изобретател също е свързан с медицината. Става дума за компанията Neuralink, която планира да поставя чипове в мозъка на хора, за да подобри умствените им възможности, съчетавайки ги със способностите на изкуствения интелект.

Според Илон Мъск сливането между човек и компютър ще ни спаси като вид.

УСКОРЯВАНЕ

Междувременно стана известно, че Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ е сключила споразумения с 16 фармацевтични компании за подпомагане на производството на коронавирусна ваксина, когато бъде разработена. Това съобщи самият Бил Гейтс по време на форум в ООН за достъпа до ваксини.

„Единственият начин да се премахне заплахата от това заболяване някъде, е то да се премахне навсякъде“, каза Гейтс. Решението, посочи той, е да се увеличи производството на ваксини в световен мащаб, за да достигне до всички възможно най-скоро.

„В споразумението компаниите се ангажират, наред с други неща, да увеличат производството с безпрецедентни темпове и да гарантират, че ваксините ще се разпространяват възможно най-бързо“, каза той.

Подобни статии

Кристалина Георгиева: Омикрон може да забави възстановяването на икономиката

Разпространението на варианта Омикрон може да доведе до забавяне на темпото...

Още в катергорията

Кристалина Георгиева: Омикрон може да забави възстановяването на икономиката

Разпространението на варианта Омикрон може да доведе до забавяне...

В Азербайджан българка стана заместник-министър

Марияна Василева е новият заместник-министър на младежта и спорта...

САЩ заплашиха Русия

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че подготвя серия...