Ким Чен-ун: В Северна Корея няма нито един с коронавирус

В Северна Корея няма нито един човек, заразен с коронавирус, увери лидерът Ким Чен-ун на военен парад в Пхенян в чест на 75-ата годишнина от основаването на Корейската трудова партия. Ким предупреди, че страната му ще продължи да засилва армията и ще мобилизира целия си ядрен арсенал, ако бъде застрашена

Беше показана и неизвестна досега междуконтинентална балистична ракета.

Лидерът на КНДР призова за твърдост в борбата с многобройните предизвикателства като пандемията от коронавируса и тежките икономически санкции заради ядрената програма на Пхенян. Благодари на военните за помощта, която са оказали на населението при серията от опустошителни бури през лятото.

Ким Чен-ун изрази задоволство от усилията за предотвратяване на появата на коронавируса в Северна Корея, отправи и международно послание:

„Позволете ми да използвам тази възможност, за да изразя съпричастност към хората по целия свят, които се борят с болестта, причинена от опасния вирус. Искрено се надявам хората да запазят здравето, щастието и усмивките си. “

каза Ким и изрази надежда за възстановяване на сътрудничеството с Южна Корея след края на пандемията.

Нито участниците, нито зрителите на парада в Пхенян носеха маски. Скептично се приема в чужбина фактът, че Северна Корея не съобщава за заразени от коронавирус – позиция, която лидерът повтори в речта си на отремонтирания площад Ким Ир-сен:

„Преди всичко се чувствам изключително благодарен, че всички наши сънародници са здрави и са добре“.

На военния парад в Пхенян присъстваха също сестрата на Ким Чен-ун, Ким Йо-чен, представители на правителството и високопоставени военни. Северна Корея ще засилва армията с цел самоотбрана, ще мобилизира и ядрения арсенал, ако бъде застрашена, стана ясно още от речта на лидера. Ким Чен -ун се въздържа от директни критики срещу Вашингтон преди американските президентски избори на 3 ноември. На специална транспортна машина беше превозвана голяма, неизвестна досега междуконтинентална балистична ракета.

Източник: БНР

Подобни статии

Гражданите на Киргизстан се доверяват изцяло на президента

Изглежда, че голямото мнозинство от гражданите на Киргизстан са подкрепили промените...

Още в катергорията

Гражданите на Киргизстан се доверяват изцяло на президента

Изглежда, че голямото мнозинство от гражданите на Киргизстан са...

Гърция удължава ограничителните мерки за влизане в страната до 19 април

Пристигащите в Гърция, независимо от вида транспорт (въздушен, сухоземен...

„Московский Комсомолец“: В Донецк смятат конфликта между Русия и Украйна за неизбежен

Бившият "министър на отбраната" на ДНР и пенсиониран полковник...