Методиев: Получих безценен опит и успях да прокарам моите виждания, но с Радев имахме разминавания

„За мен резолюцията на ЕП бе подкрепа за Борисов. Направи му се кръвопреливане. Някои пропагандни медии обявиха, че Борисов е разклатен, но това не е така. Цялата ЕНП се строи зад него и го подкрепи“, каза още политологът Калоян Методиев

Получих безценен опит и успях да прокарам някои от моите виждания, но очевидно имахме разминавания за стила на работа с президента. Аз съм политолог и виждам по различен начин нещата от военните, които са в кабинета на държавния глава. Моята гледна точка е, че съм подал оставка, а не че съм бил уволнен. За мен темата е приключена. Имахме разминавания по отношения на политиката, която се водеше.

Това каза в предаването „Неделята“ по NOVA бившият началник на кабинета на президента Румен Радев – политологът Калоян Методиев, който подаде оставка от заемания пост, но от Президенството обявиха, че е бил уволнен.

„Никога не съм имал лични срещи и контакти с Десислава Радева. Не искам да влизам в кухненската работа и да коментирам дали тя командва парада, не е и моя работа. За мен не е така. От БСП не са водили разговори с мен по никакъв начин, камо ли да ставам министър. Политическата ситуация в момента е в сферата на спекулациите. Всеки се опитва да сглоби някакви коалиции, но трябва да изчакаме да минат предизборната кампания и самите избори. Хората трябва да се произнесат“, каза още Методиев.

„За мен резолюцията на ЕП бе подкрепа за Борисов. Направи му се кръвопреливане. Някои пропагандни медии обявиха, че Борисов е разклатен, но това не е така. Цялата ЕНП се строи зад него и го подкрепи. Елена Йончева бе основен мотор на тази резолюция. В нея има крайно неприятни неща. Говоря за Истанбулската конвенция и ОМО „Илинден“. По тези теми българското общество се е произнесло категорично. Йончева влезе в безпринципни коалиции в ЕП заради тази резолюция и сега всички ни се смеят, че България отстъпва от позициите си“, коментира политологът приетата преди дни резолюция на ЕП за България.

Подобни статии

“Хамас” нападна с ракетен обстрел Тел Авив (ВИДЕО)

Пряк свидетел публикува кадри от атаката на палестинците във Фейсбук  Ето какво...

Още в катергорията

“Хамас” нападна с ракетен обстрел Тел Авив (ВИДЕО)

Пряк свидетел публикува кадри от атаката на палестинците във...

Служебният здравен министър смята, че COVID кризата може да се управлява и без щаб

В служебното правителство на президента Румен Радев политикът и...