Мицотакис: В Гърция не се обсъжда въвеждане на пълна карантина

Гърция отчита лек спад на броя на новозаразените с Covid-19

За сметка на това обаче се увеличават хоспитализираните в тежко състояние. Вчера бяха установени 306 нови случая, от които 165 – в най-засегнатата област Атика. Масови проверки на властите показват много нарушения и неспазване на противоепидемичните мерки.

В Гърция пълна карантина дори не се обсъжда, заяви премиерът Мицотакис и специалистите от националния щаб за борба с коронавируса.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Област Атика продължава да е с най-голям брой на заразени. Над сто са вече болните в тази област в тежко състояние, които са на изкуствена белодробна вентилация, съобщават от министерството на здравеопазването на южната ни съседка.

Тотален контрол упражняват властите за спазване на предписаните мерки, отбелязва кореспондентът на БНР в Гърция. Само вчера при повече от 40 хиляди проверки в страната бяха наложени стотици глоби, предимно за това, че не се носят маски.

Проверките показват, че младите хора не се подчиняват на предписанията  и продължават  вечер да се събират на обществени места – площади и паркове. В Патра днес полицията се принуди да вземе мерки срещу събрали се стотици младежи в центъра на града.

Според актуалните данни в 25 области на Гърция намалява броят на заразените, но се увеличава в други райони. Остров Самос е единственият остров без нито един случай след масово тестване на жителите.

Подобни статии

Литва се отдалечава от Китай

Литва обмисля да напусне формата за сътрудничество между Китай и Централна...

Още в катергорията

Литва се отдалечава от Китай

Литва обмисля да напусне формата за сътрудничество между Китай...

Навални с нова глоба – половин милион за бизнесмен за „морални щети“

Московският Люблински съд удовлетвори частично иска на бизнесмена Евгений...

Все повече германци са недоволни от работата на правителството

Германците отправят сериозно предупреждение към политиката: според новото представително...