Милион и половина е стойността на иззетите наркотици при акция в столицата

Около милион и половина е стойността на иззетите наркотици при последната акция на спецпрокуратурата и МВР в столицата. Четирима са обвинените за  производство, държане и разпространение на синтетична дрога

Групата е била известна на разследващите от 2018 година. Била е добре оборудвана за производството на синтетични наркотици, казаха говорителят на спецпрокуратурата Генка Брезашка и шефът на ГДБОП Любомир Янев:

“Две лаборатории, като според колеги, които са работили дълго време в отдел „Наркотици“, тези лаборатории нямат аналог. Поне от 15 години насам няма такава намерена лаборатория в България.

“При извършените действия при разследването са иззети таблетиращи машини“, каза Брезашка. Групата е действала на територията на столичните кварталите „Надежда“ и „Люлин“ – около местните училища. Един от дилърите е задържан с шест хиляди таблетки амфетамини, които се е готвел да пласира:

„Тази синтетична дрога, широко разпространена при подрастващите, води до психози и тревожни психични разстройства на децата ни. Имайки предвид нашата съвместна работа и занапред и опазването живота и здравето на нашите деца, ще разчитаме и на подкрепата на българското общество и на гражданите да ни съдействат с каквото могат“, каза прокурор Брезашка.

Два часа преди тя и антимафиот номер едно да дадат подробности за акцията, за нея туитна главният прокурор.

„Отлична работа на Специализираната прокуратура и ГДБОП при задържането  на престъпна група, тровеща с наркотици българските деца“, написа Иван Гешев и публикува снимки на намерените амфетамини.

В късния следобед Еди Тодоров, Васил Цветков, Иван Иванов и Виктор Иванов се изправиха пред Специализирания наказателен съд.

На заседанието стана ясно, че в групата им са били внедрени  агенти под прикритие.

Заради доказателствата и старите осъждания на четиримата, съдия Антон Урумов ги задържа  за постоянно в ареста.

Източник:БНР

Подобни статии

Пуснаха от ареста Димитър Желязков-Митьо Очите

Решението е на Спецапелативния съд Спецапелативният съд пусна от ареста Димитър Желязков-Митьо...

Още в катергорията

Пуснаха от ареста Димитър Желязков-Митьо Очите

Решението е на Спецапелативния съд Спецапелативният съд пусна от ареста...

КПКОНПИ извършва акция в Сандански

Причината е съмнителна обществена поръчка за сметосъбираща техника   Акция на...

Гранични полицаи от Ивайловград задържаха 24 незаконни имигранти

Те били в товарен автомобил „Форд Транзит“ с водач...