Папа Франциск подписа енциклика, в която изложи визията си за света след Covid-19

Очаква се документът, наречен „Фратели тути“, да бъде публикуван днес – на 4 октомври католическата църква отбелязва деня на свети Франциск

Папа Франциск посети вчера гробницата на св. Франциск от Асизи – първото му пътуване от началото на пандемията, и подписа енциклика, в която изложи визията си за света след Covid, който трябва да бъде изграден върху солидарността, братството и грижата за околната среда, предаде Асошиейтед прес.

Франциск отслужи литургия в криптата на базиликата на свети Франциск. След службата папата покани преводачите на различните издания на енцикликата да се приближат до олтара и подписа текстовете, уточнява БНР.

Очаква се документът, наречен „Фратели тути“, да бъде публикуван днес – на 4 октомври католическата църква отбелязва деня на свети Франциск.

Очаква се в много отношения той да синтезира основните приоритети на папата, като призове за повече солидарност с бедните, диалог с различните и грижа за творението на Бог.

Според папа Франциск коронавирусната пандемия само е потвърдила възгледите му за взаимосвързаността на състоянието на планетата и състоянието на хората.

Подобни статии

Радев: Ще връча мандата за съставяне на правителство, когато партиите гарантират резултат

Президентът участва в церемонията по връчване на дипломите на курсантите от...

Още в катергорията