Променят се правилата на предизборните дебати в САЩ

Според Комисията за президентските дебати срещата между Байдън и Тръмп е била хаотична и в нея многократно са нарушени правилата

Променят се правилата на предизборните дебати в САЩ след вчерашния остър словесен сблъсък между Джо Байдън и Доналд Тръмп, обяви непартийната Комисия за президентските дебати, предаде Би Би Си, цитирано от Епицентър.

Вчера се проведе първият телевизионен дебат между президента-кандидат и неговия опонент. Той премина в остри нападки, гневни реплики, взаимни обвинения в корупция и непрестанни прекъсвания.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

След събитието последва реакция и от Комисията за президентските дебати, според която „дебатите през изминалата нощ са показали ясно, че трябва да има промяна във формата в следващите срещи“.

Комисия за президентските дебати организира тези събития от 1988 г.

Според комисията срещата между Байдън и Тръмп е била хаотична и в нея многократно са нарушени правилата. От комисията смятат, че с въвеждането на новите правила останалите две срещи ще бъдат по-подредени.

Една от мерките ще бъде микрофоните да бъдат намалявани, ако някой от двамата кандидат президенти се опита да прекъсне другия.

Тръмп разкритикува въвеждането на новите правила и написа в Туитър: „Опитайте се да намерите нов модератор и по-умен кандидат от демократите!“

Щабът на Тръмп също изрази позиция относно промените:

„Те правят това, защото вчера вечерта техният човек бе победен. Президентът Тръмп контролираше целия разговор по време на първия дебат, притисна Байдън, който изглеждаше слаб и неспособен да се защити.“

Байдън пък определи представянето на Тръмп като „национална излагация“.

Вторият предизборен дебат между двамата ще бъде на 15 октомври в Маями, Флорида, а третият – на 22 октомври в Нашвил, щата Тенеси. Президентските избори ще се състоят на 3 ноември.

Първият телевизионен дебат между кандидатите за президент на САЩ е бил проследен от 73,1 милиона души. Това е далеч от рекордните 84 милиона зрители, които проследиха първия телевизионен сблъсък между Тръмп и кандидатката на демократите Хилари Клинтън през 2016 г.

Подобни статии

Тревога в Япония! Нова авария в АЕЦ „Фукушима“

Според експертите е възможно причината да е спукана тръба към някой...

Още в катергорията

Тревога в Япония! Нова авария в АЕЦ „Фукушима“

Според експертите е възможно причината да е спукана тръба...

Нова и опасна мода: да се заразиш умишлено с COVID-19

“Телеграм” се превърна в любимата платформа на крайнодесните и...

Танкер с руски екипаж се запали в Черно море

Инцидентът е станал край нос "Железния рог" В Черно море...