Радев удостои военнослужещи с висше офицерско звание

Президентът освободи генерал-майор Цанко Стойков от длъжността командир на Военновъздушните сили и го назначи на длъжността заместник-началник на отбраната. Държавният глава го удостои с висше офицерско звание „генерал-лейтенант“

На церемония в Гербова зала на „Дондуков“ 2 президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои военнослужещи с висше офицерско звание.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава, предаде epicenter.bg.

Президентът освободи генерал-майор Цанко Стойков от длъжността командир на Военновъздушните сили и го назначи на длъжността заместник-началник на отбраната. Държавният глава го удостои с висше офицерско звание „генерал-лейтенант“.

Румен Радев освободи бригаден генерал Димитър Петров от длъжността Командир на 3-та авиационна база и го назначи на длъжността командир на Военновъздушните сили, като го удостои с висше офицерско звание „генерал-майор“.

Държавният глава назначи полковник Николай Русев на длъжността командир на 3-та авиационна база и го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Президентът освободи бригаден генерал Стайко Прокопиев от длъжността директор на дирекция „Стратегическо планиране“ и го назначи на длъжността директор на Щаба на отбраната, като го удостои с висше офицерско звание „генерал-майор“.

Румен Радев удостои полковник Иван Маламов с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Подобни статии

Румен Петков: Тези избори са на живот и смърт (ВИДЕО)

Лидерът на АБВ поставя 3 цели за следващите години - укрепване...

Още в катергорията