След „Антидрога“: 15 души са зад решетките в Пловдив

С връщането на учениците в училище по време на започналата присъствено учебна година полицията отново зачести проверките и бди за установяване на лица, извършващи престъпната дейност

От началото на септември до момента полицията в Пловдив е задържала 15 лица по линия „Антидрога“ сред подрастващите, като от тях 11 са малолетни и непълнолетни, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Пловдив.

Под надзора на прокуратурата са образувани 12 досъдебни производства, като 8 от тях са за притежание, а 4 за наркоразпространение сред подрастващите.

С връщането на учениците в училище по време на започналата присъствено учебна година полицията отново зачести проверките и бди за установяване на лица, извършващи престъпната дейност.

От началото на годината до момента са образувани 48 досъдебни производства по линията, а задържаните лица са 56. В резултат на засиления полицейски контрол, който цели пресичането на продажба и употреба на наркотични вещества след подрастващите са повдигнати обвинения на 25 лица.

Полицията продължава с ежеседмичните акции „Антидрога“, които служителите на реда провеждат на територията на учебните заведения и районите около тях, категоричен е директорът на ОД на МВР Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. Той допълва, че здравето и живота на децата могат да бъдат опазени и гарантирани само с активна социална ангажираност.

Директорът на пловдивската полиция Йордан Рогачев инициира социално-отговорна кампания „Да пазим децата!“, с която служителите на реда приоритетно се ангажират със сигурността на ученици и възпитаници на учебните заведения, разположени на територията на областта, се посочва още в съобщението.

Подобни статии

Използват „Български пощи” за нова измама за точене на пари

Нов вид фалшиви съобщения се разпращат от името на "Български пощи". От...

Още в катергорията

Използват „Български пощи” за нова измама за точене на пари

Нов вид фалшиви съобщения се разпращат от името на...

В Пловдив мъж се хвърли от 4-ия етаж след скандал с майка си

Трагедията се е разиграла днес на обяд 25-годишният Константин Дошков...

Жена почина след побой в София

46-годишна жена е починала след побой в столицата. Задържан...