Унищожителна критика към Тръмп заради обиколката му с автомобил

Американският президент Доналд Тръмп бе подложен на унищожителна критика от лекари и политици заради обиколката с автомобил, която предприе, въпреки че страда от Ковид-19, информира онлайн изданието на Spiegel, цитирано от Epicenter.bg.

В САЩ тече предизборна кампания и след месец се решава кой ще е стопанинът на Белия дом в следващите четири години. Пиарът очевидно е играл роля за решението на Тръмп да премина с автомобил покрай привържениците си, пише изданието.

Припомняме, че Тръмп бе приет в болница с леки симптоми на Ковид-19, заразена е и съпругата му Мелания. В неделя той се качи на черен джип и поздрави симпатизантите си през затворено стъкло. В колата имаше най-малко още две лица.
„Те са били изложени на огромен риск“, регагира в Туитър д-р Джеймс Филипс, който работи в Националния военен медицински център „Уолтър Рийд“, където Тръмп се лекува.

Доналд Тръмп изненада симпатизанти - помаха им от автомобила си - News.bg

По негова информация автомобилът е не само брониран, но и херметизиран срещу евентуални химически атаки, което повишава степента на риска на тези, които са придружавали Тръмп.

„Всеки пътник сега трябва да се подложи на 14-дневна карантина. Те могат да се разболеят. Те могат да умрат. За един политически театър. По заповед на Тръмп да рискуват живота си за едно представление. Това е лудост“, написа медикът, цитиран сега от медии в цял свят.

Donald Trump | TheHill
Политическите опоненти на Тръмп също реагираха мигновено. Сенаторът от Демократическата партия Брайан Шац заяви, че се моли за служителите на Сикрет сървиз: „Те познават рисковете на професията си. Но те не би трябвало да се притесняват и за това, че опасността може да дойде от човека, когото трябва да пазят.“

От Белия дом определиха акцията като „кратка, спонтанна обиколка за поздравление на привържениците“, която била обсъдена с лекарския екип.

Тръмп разпространи и видеобръщение, в което обясни, че се чувства добре и че е научил много за коронавируса. Той благодари и на лекарите, които се грижат за него.

Последни социологически данни сочат преднина за опонента Джо Байдън.

Подобни статии

ЕП обяви полския Конституционен съд за незаконен

Полският Конституционен съд няма правна валидност и независимост и не е...

Още в катергорията

ЕП обяви полския Конституционен съд за незаконен

Полският Конституционен съд няма правна валидност и независимост и...

В САЩ: $10 млн. награда за залавянето на колумбиеца Алваро Пулидо

Държавният департамент на САЩ обяви награда от 10 милиона...

Алек Болдуин проговори след фаталния инцидент

Холивудската звезда Алек Болдуин е с "разбито сърце", след...