Валери блесна като пълен простак обиждайки депутатка от БСП: Гласувате с краката, като маймуните!

Сексистки скандал гръмна в парламента днес, по време на дебатите по закона за чужденците. Реплика на зам.-шефа на Народното събрание Валери Симеонов стана ябълката на раздора с остра реплика към червената депутатка Надя Клисурска.

Разправията тръгна от изказване на Клисурска и реплика към нея от водещия заседанието Симеонов, заради която друга червена депутатка – Анна Славова, се закани да му поиска оставката от името на жените в парламента.

Соцдепутатката остро критикува предложенията на управляващите и на патриотите и обяви, че лявата група няма да подкрепи промените в закона. Често ми се струва, че голяма част от депутатите не разбират какво гласуват и това показва неуважение към гражданите. Тук Симеонов й направи първа забележка да спазва добрия тон.

В отговор пък Юлиян Ангелов я критикува, че червените депутати няма как да гласуват, защото не са в пленарната зала. Явно сте заети с партийните си драми, предположи той.

„Групата на БСП не вижда смисъл да седи в зала и да гласува подобни предложения. Групата на БСП в момента гласува с краката, защото това, което ни се предлага, качеството на българското законодателство и придатъкът на изпълнителната власт, в който всички ние се превърнахме, делегитимират това Народно събрание много отдавна“, отвърна му Клисурска. И обяви, че се обръща конкретно към мнозинството.

Само не можах да разбера как гласувате вие с краката, това малко маймуна може да го направи това нещо, човек трудно, възкликна в този момент от председателската трибуна Симеонов.

Това предизвика Анна Славова от БСП. „Не за първи път си позволявате от тази трибуна да унижавате жените депутатки“, критикува тя Симеонов. И даде за пример, че преди две седмици направил същото с Милена Дамянова от ГЕРБ и колегите й не станали да я защитят.

„Уважаеми г-н председател, ако още веднъж си позволите да унижите дама, лично аз ще инициирам искането за вашата оставка от името на жените депутатки“, скастри го Славова.

В отговор Симеонов каза: „По никакъв начин не съм се опитал да обидя или унизя уважаваната от мен г-жа Клисурска. Просто обърнах внимание върху изрази, които унижават всички депутати. Беше казано от трибуната, че депутатите от БСП гласуват с крака. Това е обидно към тях и аз просто влязох в опцията си на водещ.“

 

Подобни статии

Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в...

Още в катергорията

Ваня Караганева проговори за уволнението си

Заседанието на Съвета на директорите на ДКК било нелегитимно Заседанието...