Жени Живкова: Борисов може би е възприел по-свободното общуване с хората от дядо ми

Според нея управляващите трябва да се вслушат в протестиращите и да има диалог

Не съм се уморила да ме свързват с името на дядо ми Тодор Живков, макар и да смятам, че съм се изградила извън неговата фамилия. Това каза в студиото на „Тази неделя“ по бТВ Жени Живкова.

Според нея името даже ѝ е помагало за развитието на кариерата ѝ след промените, защото е привличало внимание. Сега тя е моден дизайнер и работи заедно с дъщеря си.

Познава и премиера Бойко Борисов, но го нарича Бойко, защото от 93-та г. имат общи кръгове. Жени вижда в него някои похвати, взети от дядо ѝ.

„Бойко имаше възможността да бъде покрай дядо ми доста години и може би е възприел неговото по-свободно поведение, когато е сред хората, друг е въпросът кой по какъв начин го прави“, коментира Жени Живкова.

Тя направи и паралел между миналото и демократичните промени:

„Не смятам, че по времето на социализма не е направено нищо, напротив – построени са магистрали и заводи, които бяха разграбени след промените. И след промените има положителни неща, като влизане в ЕС например и други“, каза дизайнерката и внучка на Тодор Живков.

Жени Живкова смята обаче, че управляващите трябва да се вслушат в протестиращите и да има диалог. Самата тя не е за крайните решения.

Винаги с леви възгледи, Жени не е приемала обаче да е част от политически партии и движения, защото иска цялостна промяна. Според нея е грешка, че Сергей Станишев няма място вече в Националния съвет на БСП.

Подобни статии

Шефът на „Булгаргаз“: Изведохме дружеството на печалба и дойдоха сините лампи

Сезирана е ДАНС заради изтеклия в публичното пространство договор с азерския...

Още в катергорията

Шефът на „Булгаргаз“: Изведохме дружеството на печалба и дойдоха сините лампи

Сезирана е ДАНС заради изтеклия в публичното пространство договор...

Ясен Тодоров: Мит е, че над главния прокурор е само Господ

За определен кръг хора оплюването на главния прокурор и...

Кеворк Кеворкян: Страдания около думата РУК

Наскоро създадената от Кирчо дума – кур-олация - трябва...