Александър Вучич: Сърбия се приближава към катастрофален сценарий с COVID-19

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Държавният глава на Сърбия Александър Вучич призна, че страната му се приближава към „катастрофален сценарий“ с оглед ситуацията с новия коронавирус, предава македонската електронна медия „Плюс Инфо“, цитирана от Агенция „Фокус“.

Вучич припомни, че Белград води преговори за закупуване на ваксина, но засега няма доставена такава. През последните 24 часа в страната са регистрирани 7606 новоинфектирани и рекорден брой смъртни случая – 51. На изкуствено дишане са 243 души.

„Що се отнася до коронавируса, днес е най-трудният ден за Сърбия, но следващите няколко дни вероятно ще бъдат още по-трудни. През последните 24 часа имаме 47 смъртни случая, което е най-големият брой от началото на пандемията. Ситуацията в болниците е ужасно трудна за нас, защото ако трябва да приемате по 10 000 души на ден, от които 1000 души ще бъдат хоспитализирани, а вие нямате нито едно легло, тогава всичко ви е ясно, ясно е в каква ситуация сме. Ако не сме отговорни, ще ни застигне наистина катастрофален сценарий“, предупреди Вучич.

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини