Анкета: Близо 80 на сто от българските учители искат пълно преминаване към онлайн обучение

Много от работещите учители и директори заместват свои отсъстващи колеги, което ги претоварва брутално, посочват от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“

Близо 80 на сто българските учители и директори смятат, че цялата образователна система трябва да премине временно в електронно обучение от разстояние, а над 76% от тях са на мнение, че  училищната среда е опасна за работа.

Това показва анкета на синдиката „Образование“ към КТ „Подкрепа“, проведена сред близо 4300 педагогически специалисти.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Аргументите на учителите и директорите да предпочитат дистанционно обучение са много – организацията на учебния процес в момента е  трудна, заради многото болни и отсъстващи учители и директори, много от учителите изпитват повишена предпазливост и са в болнични за една или две седмици. Много от работещите учители и директори заместват свои отсъстващи колеги, което ги претоварва брутално, посочват от синдикат „Образование“. Тяхното изследване е установило, че в 10% от образователните институции няма щат за медицинско лице, но още 25% също нямат медицински лица, защото са назначени медицински работници в пенсионна възраст, като последните се страхуват да работят на първа линия и са в разрешен отпуск.

„При тази ситуация все по логично изглежда решението за временно превключване на образователните институции в страната в обучение в електронна среда от разстояние. Такова решение ще бъде за пазене живота, здравето и оцеляването на българските учители и директори“, посочват от синдикат „Образование“.

Подобни статии

Радев: Време е да освободим България от усещането, че има незаменими хора

Държавният глава Румен Радев с първи коментар за кадровите промени във...

Още в катергорията

Радев: Време е да освободим България от усещането, че има незаменими хора

Държавният глава Румен Радев с първи коментар за кадровите...

Валерия Велева: Целта на служебния кабинет е да отвори вратите на Радев за втори мандат

"В служебното правителство има две линии – конфликтната Радев –...

Вигенин ще готви БСП за вота на 11 юли

НС на БСП избра нов Национален предизборен щаб за...