Боксовият мач между Майк Тайсън и Рой Джоунс – младши завърши с равенство (ВИДЕО)

Никога не съм щастлив с равенство. Ако те удря с главата си и пласира често удари в тялото, това боли. Определено те оказаха влияние върху мача, защото именно те ме измориха“, призна Джоунс-младши

Завръщането на Майк Тайсън в бокса на 54-годишна възраст завърши с равенство срещу 51-годишния Рой Джоунс-младши в демонстративна осемрундова битка между двамата бивши световни шампиони в тежка категория.

15 години, след като прекрати кариерата си през 2005 след загуба от Кевин МакБрайд, Тайсън направи своето завръщане в „Стейпълс Сентър“ в Лос Анджелис пред празни трибуни. Атлетическата комисия на Калифорния нареди рундовете да бъдат по две минути вместо традиционните три, като нито един от боксьорите нямаше право да търси нокаут и обяви, че няма официален победител като предпазна мярка за над 50-годишните.

Понякога двете минути се усещаха като три. Чувствам се страхотно след този мач, очаквам да се бия отново“, каза Тайсън. Въпреки че доминира през по-голямата част от времето, той аплодира решението на съдийската комисия да отсъди реми. „Окей съм с това решение. Да, мисля, че спечелих, но съм доволен и от равенство. Публиката бе щастлива“.

Джоунс-младши, от друга страна, не бе доволен от ремито. „Никога не съм щастлив с равенство. Ако те удря с главата си и пласира често удари в тялото, това боли. Определено те оказаха влияние върху мача, защото именно те ме измориха“, призна Джоунс-младши.

Тайсън, който влезе в двубоя с баланс 50-6 (44 с нокаут), отслабна за сблъсъка и започна да тренира отново. Джоунс, който пък започна срещата с баланс 66-9 (47 с нокаут), за последно се би през февруари 2018, когато спечели в средната категория. Той се надяваше, че двубоят с Тайсън може да му гарантира сблъсък с 45-годишната бразилска звезда на смесените бойни изкуства Андерсон Силва.

Източник: БГНЕС