Борисов: Довършваме ремонта на „Калотина“ за 30 млн.

По думите му ще се свърже строящата се АМ „Европа“ с граничния пункт и ще бъдат изградени нови трасета за пътници и товарни автомобили, както и цялостна нова инфраструктура

До дни ще бъде подписан договор за втората фаза на ремонта на ГКПП „Калотина“, която е на стойност 30 893 200 без ДДС. Това обяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.

По думите му ще се свърже строящата се АМ „Европа“ с граничния пункт и ще бъдат изградени нови трасета за пътници и товарни автомобили, както и цялостна нова инфраструктура.

Борисов отбелязва, че в  момента през „Калотина“ преминават около 1400 товарни автомобила на денонощие, а след приключване на ремонта капацитетът на пункта значително ще се увеличи.

„Това ще е много полезно за бизнеса, за хората и за туризъм“, пише Борисов и добавя: „С разширяването и модернизирането на „Калотина“, с дострояването на АМ „Европа“ от и за България ще се пътува значително по-бързо“.

Премиерът уточнява, че тече модернизация на гранично контролно-пропускателния пункт „Калотина“, а това е първият му ремонт с такъв мащаб от повече 30 години насам. 95% от дейностите по първата му фаза са изпълнени.

По думите на Борисов се реорганизира обработката на товарни автомобили, монтират се нови везни, създават се по-добри условия за по-бързо преминаване на пътници и превозни средства.

Подобни статии

Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в...

Още в катергорията

Ваня Караганева проговори за уволнението си

Заседанието на Съвета на директорите на ДКК било нелегитимно Заседанието...