Венци Стефанов: Славия няма да изпадне!

Босът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че „белите“ ще се стабилизират и няма да изпаднат от efbet Лига.

Президентът на най-стария столичен клуб добави, че не е забравил отказа на Ботев (Пловдив) да отложи мача между двата отбора, въпреки болните от COVID-19 на „Овча купел“. Стефанов говори и за предстоящия конгрес на Българския футболен съюз.

„Няма страшно, Славия няма да изпадне. И да сте ни фенове, и да сте ни от „доброжелателите“ – бъдете спокойни! Като гледам обаче два клуба от „А“ група вървят към фалит. И двата го докараха дотам, че феновете им събират пари. Е, това нормално ли е?! Какви шефове, какви ръководители сте, щом феновете ви събират пари! След някоя и друга загуба обаче на феновете може да им писне и да ги подкарат. По-добре да фалират и да почнат начисто, така мисля аз.

Не съм забравил отношението на Ботев! Помагали сме им, но ето че те отказаха да ни влязат в положение. Нищо не е забравено, нищо не е простено. Сега всички болни са под карантина, добре са момчетата, спазваме правилата. Първенството се провежда в странна обстановка: тук заразени, там заразени, отлагат се мачове, ту има публика, ту няма, но какво да правим – така е в цяла Европа.

Не знам кога ще е следващият конгрес на БФС, ситуацията виждате каква е. Който застане начело обаче трябва да действа като лекар – бърка в раната на дълбоко и реже, маха всичко. Трябва кюретаж, както казвам аз. Трябва да се направи нещо за българските футболисти, не може толкова чужденци да има. Вземи трима-четирима качествени чужденци, добре, ама от 20 футболисти 16 да са ти чужденци… Не е добре това.

Онзи ден си пуснах мач по телевизията, играеше Берое. Гледам само чужденци, зачудих се дали съм на канала с българското първенство. По едно време видях един българин на терена и си викам: „А, добре, нашето е“. Не е добре това за нашия футбол. Ако са двама-трима добри, става, ама иначе…

Съдийството също е проблем. За международни съдии се явяват тези, които тичат най-много или тези, които владеят добър английски език. И един, който е човек на човека. Това е шуробаджанащина! Не се гледа кой съдия има най-много мачове и най-малко грешки. Затова казвам – новият президент да слага хирургическите ръкавици и да бърка в раната“, сподели Стефанов пред Sportal.bg.

Подобни статии

Антъни Иванов: Повече няма да стъпя на лагер на националния отбор!

Антъни Иванов с критики към националния отбор Най-добрият ни плувец в момента...

Още в катергорията

Антъни Иванов: Повече няма да стъпя на лагер на националния отбор!

Антъни Иванов с критики към националния отбор Най-добрият ни плувец...

Кои всъщност са арестуваните заради „Барсагейт“?

Президентът Бартомеу, директор, съветник и специалист по право бяха...

Полицаи нахлуха в офиса на Барселона

   Изненадващи проверки днес в офисите на Барселона, съобщи RAC1...